Se -se… en historie om historie inden den blev historie og endte med at blive Jeres historie

Noter til en vandring i Mygind Kultur på hjul 2015

Af Pernille Helberg Stentoft www.kulturpaahjul.dk

Noter til en vandring i Mygind dannede udgangspunkt for en byvandring i Mygind d. 31. 10. 2015 i forbindelse med projektet Kultur på hjul. Noterne er blevet til ud fra materiale fra Lime Egnsarkiv, gamle fotografier, artikler, skitser og samtaler med folk i Mygind. Mange tak til alle for hjælp og imødekommenhed.

Mygind og navnet

Mygind er en gammel by. En lang by, hvor de fleste af husene ligger ud til den centrale vej, Smedebakken. En by, hvor det ældste hus er fra 1100-tallet, det er kirken, og hvor der sandsynligvis har boet mennesker længe før, det tyder de arkæologiske fund på. På en mark lige udenfor byen er der fundet et bulekar fra jernalderen. Bulekaret findes i dag på Kulturhistorisk museum i Randers.

I 1396 er byen Mygynd omtalt i skriftlige kilder.
Myki er oldnordisk for blødt/sumpet, muik har samme betydning på middelalderdansk. På nudansk betyder myg blød eller eftergivende. Ordet kan også betyde staldgødning.

Se resten på: 

http://www.kulturpaahjul.dk/wp-content/uploads/2016/01/vandring-i-mygind.pdf

Tænk… det er allerede historie 😉

Tak Pernille !! og til Lis der fandt det frem 😉

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.