Kategorier
løst og fast i Mygind

Mygind tur/retur

mygind_kirke_istapper
mygind_kirke_istapper

I dag er det, Solskin, 8 graders frost, blå himmel, d. 21 Februar og alting glitre af diamanter og andet ædelt. Hvorhen man kikker imod solen, kommer det frem mens jeg går mod Mygind By. Morgenkaffe og rundstykker i den gamle Smedje. Det kan vel godt friste til en tur i denne dejlige morgen. Vi har lige haft Kyndelmisse. Dette år passer det ualmindeligt godt. Slår sin knude, overmåde hvas og hård, som forfattet af Steen Steensen Blicher i begyndelsen af 1800 årene. Det er vist ikke så u-almindeligt, som vi nutidsmennesker går og tror med en hård vinter. Nogle kan huske de selvoplevede krigsår med de hårde vintre, andre kan kun læse om dem, skutte sig og skynde sig at lægge endnu en knude i brændeovnen.

Mygind Kirke træer græder istapper vinter 2010
Mygind Kirke træer græder istapper vinter 2010

Dette år viser uanede mængder af sne her og der i Danmark, jordskælv forneden og sammenfaldende tage foroven, det ene skader mennesker og dyr, det andet ryster folk ganske korporligt. Hvis man søger på “Slår sin knude, overmåde hvas og hård” i Google er der 1270 henvisninger. Ganske imponerende her 200 år efter det blev skrevet. I en ny tid som Vi lever i, ser ikke ud til at svække forståelsen for den dybere mening af det, der blev forfattet af Blicher.
Mygind By er jo godt beliggende i det gamle tunneldals system fra Istiden. Som man gjorde dengang som nu, bygger på toppen, så vi har udsigt over landet og Clausholms Skove. Den sorte asfalt er helt overiset her og der. det kan ikke ses, men glat er det. Blikket flakker imellem de sol og sne dækkede huse og isen under støvlerne. Det er vist mange år siden der har været så meget sne. Dette år blev det ved med at være nysne fordi vi får et nyt drys et par dage efter sidste snefald. Besværligt for os med sneskraber og skovl, men meget smukt her og der. Alligevel længes vi, ikke imod lysere tider som vi er begyndt på, men de små tegn på et begyndende forår. Mygind Kirke, som jeg er nået op til, ligger fredfyldt under sin hvide dyne og kirken viser tænder med istapper på rad og række fra taget.
Forårstegn mangler ganske på hele turen herop. Skulle det slet ikke lykkes mig at finde bare et lille tegn? Kyndelmisse er jo den 2 Februar. I dag er det den 21. Der må da være bare lidt håb forude. Hele byen kan da ikke bare skovle sne og skutte sig indendørs.

Styning af bredbladet poppel
Styning af bredbladet poppel i Mygind By vinter 2010

Og jo. Når det ser mest umuligt ud, kan jeg pludseligt høre en snerren fra et eller andet elværktøj. Nærmer mig, og se. Der er det første forårstegn jeg har set. Der stynes træer, så de kan pynte til kommende somre. En snak og et par foto senere, kan jeg gå videre og nyde resten af turen. Det skal nok gå altsammen….

Birger Borgwardt.

Styning af bredbladet poppel i Mygind By vinter 2010

2 kommentarer til “Mygind tur/retur”

Tak for ordene Helle. Det glæder mig det sagde dig noget. Så kom der da noget ud af turen, andet end rød næse. Det var lidt koldt 🙂

Birger

Smukt skrevet – synes en af dem som skutter sig, og i den grad glæder sig til lunere og grønnere tider 🙂

Helle

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.